hei. tusen takk for hilsen hos meg. wow å koselig du har det,elsker din stil,vi har mye av det samme vi,elsker madonnaer,gamle bibler osv,koselig å titte på dine innlegg. kommer igjen jeg,ha en nydelig dag, klem fra sylvia
Täälläkin suunnitelmat hieman muuttuivat, markkinat kutistuivat tällä kertaa olemattomiin sillä myyjillä onpi aikapula. Mutta tosiaan, uskomme että elämää on myös joulun jälkeen joten tervetuloa silloin! Hyvää Joulua Sinulle!
Ja, detta recept måste du testa, är ju första gången jag testar, så jag vet inte hur hållbarheten är, men av vad jag har läst runt omkring, så ska det hålla ett par månader. Annars får vi bara baka om:).
Jätte fina bilder du visar. Mycket fina ting.
Här kommer receptet!
Ingredienser till Skådebröd: 2 skådebröd
50 gr jäst eller ett paket torkad jäst 7 dl vatten 1 msk olja 1 msk salt 1 liter mjöl av t.ex råg, korn, graham eller vetemjöl 7 dl vetemjöl
Så här lagar du Skådebröd:
Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke.
Arbeta in övriga ingredienser. Ta vetemjölet sist, så mycket att degen släpper bunken utan att kladda.
Jäs degen övertäckt 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den i tio minuter eller använd degblandare.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör valfria skådebröd.
Lägg på bakplåtar med bakplåtspapper och jäs övertäckta ytterliggare i 30 minuter.
Grädda skådebröden i ca 50 minuter - ev. kortare tid om de är mindre skådebröd.
Ta ut och knacka på botten av brödet, låter de ihåligt och fast så är brödet klart.
Tips från mig: Lägg till att torka brödet på ca 150 grader med öppen ugnslucka, i en timme, efter att receptet jag skrivit här nu är helt klart. Det gjorde jag och då blev brödet mycket hårdare och håller längre.
Hej Pia, vill bara tala om att den blogg jag använder är hemochting (min gamla blogg är livetharochnu-akh). Vilken fin madonnastaty! Ha en god jul! Anna-Karin hemochting
Hei Pia! Åååå jeg elsker også Madonnar, men har dessverre ingen selv! Vi får se om jeg får skaffet meg en etter hvert selv. Nydelig og vakkert som alltid hos deg var det! jeg vil i hvertfall ønske deg og din familie en deilig jul og et fantastisk godt nyttår! Så synes jeg du får melde deg inn i sib(sveriges interiørbloggere) og http://inredningsbloggar.blogspot.com/ for denne bloggen din er så utrolig vakker at jeg synes at mange mange fleeeere bør lese den! Uansett Pia, så er jeg veldig glad for å ha funnet deg her i blogglandia! Du gir meg alltid mye inspirasjon! Nyt tiden fremover snuppa, så snakkes vi på nyåret igjen;) Klem fra meg!
Jag är en sjukskötare som pendlar mellan Åbo/Turku, bor i ett gammalt hus som i början på 1900-talet flyttades från Karelen till Åbo. Har två döttrar, var av den äldsta redan flugit sin kos, medan den andra har planer på liknande. Två hundar inrymmer vi och - en man.
Huset har nu stått här i snart 100 år, men lär väl aldrig bli färdigt. Bra så, vad skulle jag göra med min lilla lediga tid i så fall?
Du kan också kontakta mig via
haverinenp@hotmail.com
8 kommentarer:
hei.
tusen takk for hilsen hos meg.
wow å koselig du har det,elsker din stil,vi har mye av det samme vi,elsker madonnaer,gamle bibler osv,koselig å titte på dine innlegg.
kommer igjen jeg,ha en nydelig dag,
klem fra sylvia
Hei Pia!
Täälläkin suunnitelmat hieman muuttuivat, markkinat kutistuivat tällä kertaa olemattomiin sillä myyjillä onpi aikapula. Mutta tosiaan, uskomme että elämää on myös joulun jälkeen joten tervetuloa silloin!
Hyvää Joulua Sinulle!
T.Terhi
Hej Pia!
Ja, detta recept måste du testa, är ju första gången jag testar, så jag vet inte hur hållbarheten är, men av vad jag har läst runt omkring, så ska det hålla ett par månader. Annars får vi bara baka om:).
Jätte fina bilder du visar. Mycket fina ting.
Här kommer receptet!
Ingredienser till Skådebröd:
2 skådebröd
50 gr jäst eller ett paket torkad jäst
7 dl vatten
1 msk olja
1 msk salt
1 liter mjöl av t.ex råg, korn, graham eller vetemjöl
7 dl vetemjöl
Så här lagar du Skådebröd:
Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke.
Arbeta in övriga ingredienser. Ta vetemjölet sist, så mycket att degen släpper bunken utan att kladda.
Jäs degen övertäckt 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den i tio minuter eller använd degblandare.
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör valfria skådebröd.
Lägg på bakplåtar med bakplåtspapper och jäs övertäckta ytterliggare i 30 minuter.
Grädda skådebröden i ca 50 minuter - ev. kortare tid om de är mindre skådebröd.
Ta ut och knacka på botten av brödet, låter de ihåligt och fast så är brödet klart.
Tips från mig: Lägg till att torka brödet på ca 150 grader med öppen ugnslucka, i en timme, efter att receptet jag skrivit här nu är helt klart. Det gjorde jag och då blev brödet mycket hårdare och håller längre.
Låt skådebröden svalna på galler.
kram Camilla
Hej Pia, vill bara tala om att den blogg jag använder är hemochting (min gamla blogg är livetharochnu-akh). Vilken fin madonnastaty! Ha en god jul!
Anna-Karin
hemochting
Ihania juttuja olet askaroinut! Mahtava idea tuo pyöränvanne, ja kauniit ristit!
Hej Pia
Trots "dålig färg" blev kronan supersnygg
Ha en fin helg
Kram Agneta
Hei Pia! Åååå jeg elsker også Madonnar, men har dessverre ingen selv! Vi får se om jeg får skaffet meg en etter hvert selv. Nydelig og vakkert som alltid hos deg var det! jeg vil i hvertfall ønske deg og din familie en deilig jul og et fantastisk godt nyttår! Så synes jeg du får melde deg inn i sib(sveriges interiørbloggere) og http://inredningsbloggar.blogspot.com/ for denne bloggen din er så utrolig vakker at jeg synes at mange mange fleeeere bør lese den! Uansett Pia, så er jeg veldig glad for å ha funnet deg her i blogglandia! Du gir meg alltid mye inspirasjon! Nyt tiden fremover snuppa, så snakkes vi på nyåret igjen;) Klem fra meg!
Ihania kuvia, kaunis on madonnasi. Oikein rauhaisaa joulua sinne=)
Skicka en kommentar