måndag 30 april 2012

Välkommen maj!

Minns ni kransen jag gjorde av vildvin? Nu har den vuxit så här mycket och fått rötter (jag hade den naturligtvis i vatten)!

 Så jag tog risken och palnterade den ut, trots att de lovat minusgrader på natten till tisdagen.

 Grodan Lättja har fått komma ut den också.

 Då vi var i Danmark, på Fyn, för ett antal år sedan, plockade jag dessa skojiga stenar med hål i. Nu får de fungera som bordsduksvikter.

Metallbordet, som man nu inte ser så mycket av, är ett sådant jag lääänge gått och önskat mig, men har inte hittat. Nu råkade jag på det på ett loppis - för 8€!!!! Inte illa! Det enda felet det har, är att den är som ny. Jag hade önskat mig ett rostigt bord. Men, nu är det ju bara att skamfila det och regn och rusk gör väl sitt?

GLAD OCH KLAR VALBORGSMÄSSOAFTON TILL ER ALLA!

fredag 27 april 2012

STHLM

 Jassååå, det är såhär blogger funkar nuförtiden??????? GRRRR!!! Bilderna kommer ju i motsatt ordning nu!!! Men, hur som haver, så hälsningar från Stockholm! Min hemstad från 1977-1978!

 Här låg "mitt" postkontor, i Värtahamnen. Då.

 Jag hade tänkt handla  på Södermalms härliga loppisar, men de öppnade först kl 11.00, så vi orkade inte vänta...Stadsmissionen hade öppet, så de här tårtgafflarna köte jag, för 10 SEK/st.

 Den här korgen  från Åhléns, för bara 160SEK!!!

Varför har mitt olivträd, som börjat våren så fint med att växa, ett, tu, tre tappa alla blad??? Inte torra blad, utan mjuka och gröna. Har jag vattnat för mycket?

Idag är det fredag och snart har vi Wahlborg! Njutbar helg!

måndag 23 april 2012

Tunikor att tälta i

Jag har sytt igen. Linnetunikor.

Jag har kommit så här långt, att jag vågat mig på fickor!

Den här tunikan är av ett ganska tunt tyg, så om man skall på långvandring är det bra att ha detta tält med sig, då det inte väger så mycket. Rymmer iaf två pers. Smycket har gullig väninna till mig gjort!

fredag 20 april 2012

Från far till dotter

Från första början, var detta ett hyresrum, genast efter kriget (då vi hade fruktansvärd bostadsbrist i Finland), men sedan blev det en pojkes eget rum. Nu är den där pojken min man.

Sedan flyttade vi in i huset och rummet blev vår förstfödda flickas rum.

Nu är det ett "museum," för den lilla förstfödda har för länge sedan flyttat hemifrån. Dvs, detta är ett rum utan funktion.

Ett gästrum kanske? Aldrig använt det till det ändamålet.

Skåpet var ett äckligt furuskåp, som jag patinerade, bokstavligen. Med riktig patineringsmedel.

Pulpeten är ett loppisfynd för 10€, för länge sedan. Böckerna minns jag inte varifrån de härstammar.

Trevlig, rolig och smakfull fredag!

måndag 16 april 2012

Dotrans loppisbord

Soffbordet tillhör yngsta dottern och är ett loppisfynd. Bordsbenen var sammanfogade till en "klimp" mitt under bordet. Helt tydligt är de avsågade (förkortade) och avlägsnade från ett större bord.

Det här är det enda fotot på bordet före målning (min dator äter upp foton??!!). Benen är redan flyttade på en mer naturlig plats.

Matbordet, som syns i bakgrunden är mycket lik i stilen med soffbordet. Ett loppisfynd också det, som sig bör, då man är studerande (dottern, vill säga).

Inta alltför illa, för att vara ett billigt loppisfynd?

fredag 13 april 2012

Kopp-kanna-assiett=vas

Mina torkade pioner får ännu en stund pryda hemmet, i en vas jag köpte i Gdansk. Den liknar så något från Alice i Underlandet, så den fick följa hem till Åbo.

Grodor och kronor kan jag inte heller motstå, iaf inte när de förekommer i ett och samma "paket"!

Det fanns även i högre variant, samt som lampfot. Tyvärr skulle frakten ha blivit onödigt besvärlig, så de fick bli...

tisdag 10 april 2012

Ett gammalt måttband

Jag är just hemkommen från Gdansk. Hade lite otur med shoppandet, då det var påsktid, så många butiker hade stängt.

I en liten inredningsaffär hittade jag detta gamla måttband, som jag genast visste, att inte var till salu, men frågade ändå, om jag kunde få köpa det. Men det gick inte!

Istället fick jag ta det!!! Gratis! Biträdet vägrade ta betalt! O, så snälla människor det finns! Bara hon visste hur glad jag blev!

onsdag 4 april 2012

Stolen eller tronen

Jag är stolberoende. Skulle jag ha mera utrymme skulle jag fylla mitt hem med stolar. Jag vet inte varför jag tycker om stolar. Den här vita, som saknade sittsen är från Åbo avsjälpningsplats och räddad av min granne! Den lilla på skänken, har jag köpt för 20 år sedan.

Bland alla levande, riktiga blommor, har jag också den här busken av konstgjorda rosor. Jag skäms inte för dem!

måndag 2 april 2012

Elegance

Jag älskar nejlikor, särskilt elegance. Och sådana fick jag av en väninna, som var på besök hos mig på fredagen! Jag klippte av dem och satte dem i en glasburk, som har innehållit gåslever (förlåt mig gåsar, jag skall ALDRIG mera äta upp er!).

Jag har en gammal Arabias blomkruka, som har täckdike redan färdigt i sig, och den tog jag och stoppade nejlikorna i och sedan i glasburken.

Av en annan gäst, fick jag de här ljuvligt doftande påskliljorna (narsisser?), i en härligt patinerad kruka!

Äppelkvistarna som jag tog in för en vecka sedan, är nu i blom.

Pioner köpte jag, men huu, så dyra de är så här om året!

Gro, gröna gräs gro...Man kunde tro att vi har en uppstoppad hund, för den ligger ju ALLTID där, när jag fotar så, att soffan kommer med på bild?!

Ljusröd Elegance pryder matsalsbordet. Ett vitt och nytt snötäcke "pryder" naturen där/HÄR ute!