fredag 27 april 2012

STHLM

 Jassååå, det är såhär blogger funkar nuförtiden??????? GRRRR!!! Bilderna kommer ju i motsatt ordning nu!!! Men, hur som haver, så hälsningar från Stockholm! Min hemstad från 1977-1978!

 Här låg "mitt" postkontor, i Värtahamnen. Då.

 Jag hade tänkt handla  på Södermalms härliga loppisar, men de öppnade först kl 11.00, så vi orkade inte vänta...Stadsmissionen hade öppet, så de här tårtgafflarna köte jag, för 10 SEK/st.

 Den här korgen  från Åhléns, för bara 160SEK!!!

Varför har mitt olivträd, som börjat våren så fint med att växa, ett, tu, tre tappa alla blad??? Inte torra blad, utan mjuka och gröna. Har jag vattnat för mycket?

Idag är det fredag och snart har vi Wahlborg! Njutbar helg!

10 kommentarer:

Maanvaiva sa...

Tosi halpa Ahlens kori! Mitä se on euroissa? 2.-? :D

Hauskaa viikonloppua!

Så Vitt Jag Vet sa...

Oj ja nog är det så härligt att få åka till Stockholm. Kanske det blir någon tur i sommar då dottern jobbar på Viking från Åbo... Dina tunikor i förra inlägget är ju helt fantastiska, så duktig du är... Tyget med noter på har jag kollat in...
Ha en skön helg !
Kraam
Sanne

Vitaboet sa...

Så mycket fint du fyndat!

Jag vattnade mitt olivträd för mycket, så alla löv trillade ner på marken:(, de var som du skriver inte torra utan gröna och fina, så låter som du kanske vattnat för ivrigt ja:).

Ha en strålande helg fina Pia ♥

Fågel Blå sa...

Så mycket fint du shoppat!
Mitt olivträd har tappat nästan alla bla!
Snyft vad göra???
Jag tror jag skall klippa ner det lite!
Önskar dej en fin helg
Kramar Kathrine

Natalie sa...

Hehe, det var kanske jag som inte årkade vänta, sorry.. :D

Kamomilla sa...

Bilderna går att flytta med "drag and drop" metoden. Klicka på vänsterknapp på bilden, håll fingret nere och dra iväg bilden åt önskat håll. Sen släpper du fingret från knappen!

Tinas vita bo sa...

Vad härligt med en Stockholmstur!!
Detär åratal sen jag var där..
Bodde där 1984 och jobbade i det första, av de 4 höghusen vid hötorget!!
Kulig tid!! :))

Fina fynd du gjort!!

ha en mysig kväll, gumman!
Kraaaam Tina

Puumuli sa...

En resa skulle vara trevlig just nu men jag tror att jag stannar i trädgården i stället... Ha en skön helg - gafflarna är fina fynd!

Kram
Sari från Puumuli

PS. Jag bodde i grannkommunen S-tälje när du var i S-holm...

bakom berget sa...

hej! va kul att du hittade till mig. Nu har jag suttit här och tittat i din blogg en god stund och hittat så himla mycket fint.
Jag kommer garanterat tillbaka.
Ha en jättefin helg du oxå!
Kram Åsa.

Anette Ryan sa...

Tack för ditt underbara inlägg hos mig Pia. Du fick mig att skratta så tårarna ran. Gammal och förvirrad är väll bara förnamnet ;) Den där krukan du visar på bilden här ovan är supersnygg. Får vi se alla andra saker du fick med dig hem, de du inte glömde alltså ;)
Måste också säga tack för lite Stockholmsbilder, det värmer alltid gott.
Om du nu inte glömmer allt så kanske vi kan ses på kajen i sommar när du kommer tillbaka till STHLM med pengar och kort, för jo då jag ska dit i sommar med min familj för att hälsa på och så att flickorna får öva lite svenska. De förstår ju allt (nästan iallafall eller så låtsas de!) men det är ju BARA jag som pratar med dem så det blir inte så mycket "in-put". Jag pratar bara svenska med dem och vi köper massa dvd på svenska och så mycket böcker det går och läser en massa. Min 6 årigng som gått i skolan lite mer än ett år har helt själv nu knäckt läskoden även på svenska, snacka om smart :-)
Ha en skön Valborg och ta det lugnt med eld och sådan så att nget farligt uppstår!

Kram vännen,
Anette :-)