tisdag 27 september 2011

Uteluftens under

Se, så lidande min "meuhenbeckia" (latinska namnet för "lankaköynnös", som är finska. Vet ej namnet på svenska) är, när den hamnar att vara inne året om!


På försommaren planterade jag den i denna murkna rothåla och glömde bort växten för hela sommaren. Men se:Så här ståtlig är den nu, efter inhemtningen! Och nu växer den på längden så snabbt, att man får akta sig för att inte bli fastlindad!


11 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhh vad den mår bra nu, såå fin..
Och du, wow vilken fin dyna du gjorde i förra inlägget !!
Kraaam Anette

Elsa sa...

Lankaköynnös onkin ihana, joskin minulta ne aina kuivuvat.

Terkkusin,
elsa

Renée sa...

Tror den heter "Plättar på tråd" på svenska. Finns ju oxå en hjärtan på tråd. Jag hade en sådan som var så jäklar fin! DOck räcker det att man missar att vattna den för att den ska må dåligt... När jag hade missat detta ett antal gånger så var den inte så fin längre... Den fick åka till soptippen med andra ord!
Vattna din växt noga så håller den nog till nästa sommar!

Elzie sa...

Vilken fin plättar på tråd du har. De trivs väldigt med att vara ute på sommaren. Luften inne blir väl för torr för dom.
Hoppas du har en fin dag.
Kram Elzie

Sanne sa...

Dear Pia,

it really gets big !!!!!
I put my Mühlenbekia out in the garden last year...and it becomes VERY big this summer...never thought that it would grow again after that bad winter...

Wünsche dir eine schöne Woche, ist es bei euch auch soooo warm wie imSommer ( 26°C 9????

Ganz liebe grüße,
SAnne

Riitta Sinikka sa...

Minä pidän kovasti tuosta köynöksestä, mutten saa yleensä pitkästi menestymään..

STENLYCKA sa...

Jag har också en sådan "lankaköynnös" ute i en zinkbytta, förstår att det snart är dags att ta in den så den inte fryser. Den har också trivs väldigt bra ute. Blir väl en chock för den att komma in, men den har inte mycket att välja på antingen fryser den ihjäl eller så får den njuta Stenlyckas torra inomhusklimat.
Ha en bra tisdagskväll!
Kram Raina

Så Vitt Jag Vet sa...

Rena rama trolleriet...
Kraam
Sanne

Rut och Signe sa...

På svenska blir det "plättar i luften". Jag får alltid löss på mina. Ska försöka igen då jag tycker de är så fina. Förmodar att de vill bli duschade ofta för att slippa ohyran. Fin blogg, hälsningar Marie

Anette sa...

Halloj:)
Åhhh va fin din blomma är ,mina står still tycker jag och dom torkar ut lätt .
Men du har nog den sötaste ängeln jag sett hi hi sååå söt.
Ha en myskväll.
Kramar Anette

Anette Ryan sa...

Kul blomma. Hade svenska namnet på tungan tills jag såg en av ovanstående damer kalla den "plättar på tråd" Så minns jag också att den hette.
Tjingeling Anette :-)