måndag 26 oktober 2009

Får man slå krusifix med hammare?

Här har jag fått diverse pyssel färdigt; Som t.ex bordet jag fyndade på ett loppis för 10€(!) och
som blev sedan vitt, förstås. Det roliga med bordet är, att den har en låda som man inte genast fattar eller hittar.

Krusifixet beställde jag från nätbutiken Talo Maalla, men efter som det var så tråkigt och prydligt vitmålat, dämde jag till det med hammare. Ok, målfärgen flagade nog av på de ställen, men jag ville ha det rostigt. Betalade mig sjuk av rostfärg på Bauhaus för att få snabbare och snyggare rosteffekt - men är ej så övertygad om resultatet.

Lampskärmen som jag grävde fram från skrubborna fick också en ny touch.

En gammal Ikea-skärm.

Jag hittade bara två olika vita ,10 cm i bredd, spets stumpar, som jag virade om till prov...


Lite tjockt blir det. Och brandfarligt, tror jag. Får se hur jag slutför det.


4 kommentarer:

gunilla sa...

Vilket fynd, och en annorlunda form på bordet!! Fast ibland blir man nog lite sur på våra loppispriser här i Finland om man jämför med vårt "blogg-grannland", tror inte du behövt ge 100 kronor inte...Rostfärgen från Rautia har jag testat men fungerade inte alls så jag returnerade den, har inte vågat pröva sen dess.. Ha en bra vecka!!
Kramar från "skärin"

Saara sa...

Ihana lankaköynnös! Mulla oli kanssa sellainen, mutta se kuoli kesällä. Ja uskomatonta, mutta totta, juuri KESÄLLÄ! Yleensä se kuolee monilla talvella, koska huoneilma on niin kuiva, mutta minäpä päätin tappaa sen kesän kosteudessa. Harmittaa, kun se oli kasvanut niin hyvin. No, täytyy hankkia uusi!

Pia sa...

Hej Gunilla från "skärin"!
Inte "funkkade" den här rostfärgen heller alls som på bilden eller beskrivningen!!! Jag penslade om och om igen, men den enda ROSTfläcken är den som tydligen syns på bilden också (brunt vatten som torkat..). GRRR! Kram,
Pia

Nyanser av vitt sa...

Jättefina saker.
Tack för fint beröm hos mig. Schablon från Panduro som jag använder som mall men sen målar jag bokstäverna med pensel. Jag trycker alltså inte.
KRAM