onsdag 28 mars 2012

Zzzzzz

Bläddrade bland gamla foton (i brist på nya) och hittade sessa:

Zzzzz..snarkkkk....

Äh, är de bara ni. Inget att skälla åt...

måndag 26 mars 2012

"Hot kåtyyr"

Den andra tunikan är färdig och vi är fortfarande sams!!! Symaskinen och jag!!!

Alla kanter är ofållade. Vill ha det rispigt. Framtill en liten frilla, baktill spets i fållen.

Halshålet och runt armhålen har jag sytt bara en spets i kanten. Lätt som en plätt och snabb att få färdig! Tro mig, för jag kan inte sy!!!

fredag 23 mars 2012

Att stå på en träbricka

Tack snälla, för alla goa kommentarer angående min provdocka och dess "ben"! Ljusstaken får nu förbli dess fot.

Och för att provdockan skulle stå lite stabilare så köpte jag (tipset kom av er) en träbricka från ett loppis och målade den svart.

Även halsknoppen blev svartmålad . Nu ser den bättre ut i proportionerna!

Äta, äta varje fredag, dricka gott därtill...

onsdag 21 mars 2012

Vi har slutit fred

Nämligen symaskinen och jag! Senaste gång vi "talades vid i gott samförstånd" var för 20 år sedan!
Nu klippte jag på fri hand en tunika, som jag också sydde, "på fri hand". Jag har för det mesta sytt bara raka sömmar i forma av gardiner och dylikt (på de senaste 20 åren, vill säga).

Den blev GANSKA lyckad, så nu skall jag jag rita mönster (på fri hand) så jag kan sy en ny, och denna gång "på riktigt"!

måndag 19 mars 2012

Si, eller så?

Den här metall foten på min provdocka har länge "stört" mig. Så jag tänkte prova såga av en gammal ljusstake och använda den som fot.

Sagt och gjort.

Men är plattformen för liten? Borde jag skaffa en större platta under det hela?

Eller - ta tillbaka den vita foten???

fredag 16 mars 2012

Vad får mig på gott humör?

Maanvaiva ( på svenska ungefär "hopplöst tung/irriterande person?), med bloggen Hyvää ja kaunista (gott och vackert) gav mig denna utmaning som jag - mot alla mina egna regler - tänkte ta emot, för det är en verklig utmaning: jag borde hitta på 10 saker som får mig på gott humör??!

1. Kommane resa till Gdansk
2. Kommande resa till Stockholm
3. Våren!!!
4. Underbara arbetskamrater och vänner!
5. Mina barn
6. Mina hundar
7. Pysslandet
8. Snack och snarvel
9. Humor
10. Hemligheter.... ;)!!!

Helt vardagliga saker. Inget hisnande. Att bli på gott humör behöver inget annat än ett "tack", ett leende, eller ett "ögonkast"!!! Ni, där på andra sidan rutan, får mig på gott humör. Tack, vännerna!

Kram!

torsdag 15 mars 2012

Dränk dem inte!

Nu tror jag, att mången läsare trodde att jag dränkt mina tulpaner i ett akvarium, men nej. Så skall man inte göra. Skär alltså bara en ny sugyta på tulpanstjälkarna och häll vatten i vasen just så mycket, att stjälkarna inte står torra.
Så ska det vara!

onsdag 14 mars 2012

Jag, florist

När jag gjorde detta blomsterarrangemang, lekte jag att jag var en florist! Jag njuter sååå, av att se på min arbetskamrat, då hon böjer, vrider och binder de mest otroliga buketter. Den här uppsättningen fick en ung dam, som vi var bortbjudna till i går!

Bl.a det här har jag lärt mig av henne: låt tulpanerna ligga på bordet tills "vattenspänningen" gått ur dem och de är slaka. Då kan man böja dem hur man vill, utan att de går av.

Men inte hade jag tålamod att vänta såå länge (det tog iaf en halv timme) så tre st. gick av. Dem behöll jag själv.

Jag bröt lite för många kvistar (äppel), så resten gjorde jag en uppsättning av med stenar och de brustna tulpanerna, till glädje för oss själva.

måndag 12 mars 2012

Bakplåt

En söt liten bakplåt blev min, för bara 1,50! Loppisfynd.

Jag ville göra som Tina, skriva(=måla) vit text på svart underlag. Så jag tog kalkeringspapper till hjälp och satte igång...

Jag har köpt en vit tuschpenna för en tid sedan, just för detta endamål, men nu när jag skulle ha den - hittade jag den ingestans! Så det fick bli en korrekturpenna i stället.

Och det blev för hlvte inte någonting!!!! Helt hopplöst jobb!!! Skulle ha kommit myyyycket lättare undan, om jag målat med pensel och målfärg. Så hur bär du dig åt Tina???

Any way. Här på plåten/skylten står min "adress", på egenhändig franska, hih.

fredag 9 mars 2012

Tulipa gesneriana

Jag fick av pappa som ett tack för hjälpen på hans 80-års dag en stor bukett kyklinggula tulpaner.

Tycker mycket om den här färgen, trots att jag inte annars är så väldigt förtjust i gult.

Ta för er. Vi är alla värda en bukett blommor i dag, för det är fredag. Fred för själen. Med en bit att äta och något gott att dricka och något program på tv att se på, som inte behöver större hjärnverksamhet. Allt gott till er!

onsdag 7 mars 2012

Från evighet till evighet

Så håller dessa vårlökar, från och i evighet! De är speciella mina lökar. De blir inte övervuxna och hängiga.

De tål min brist på vård och omsorg.

För de är, förlåt mig, plast. Pärlhyasinter i plast. Sorry. Känner mig lite second hand...

måndag 5 mars 2012

En gåva

Mitt gamla loppisfynd, en bricka, fick vit färg över sig och gamla fotografier limmade och lackade på sig. Detta blir en 80 års gåva till min pappa. Helt otroligt att han fyller 80 år idag!

Det här är ett av fotona jag limmade på brickan.
Här står jag och min bror. Kolla vilken tandlös gumma!!! Jag minns denna dag som igår! Min småkusin hade satt papiljotter i håret på mig och en anillinröd "papiljottmössa" på det hela. Snart skulle jag bli fin! Min bror hade lämnat fingrarna mellan dörren på en Volkswagen (någon vuxen hade slått dörren fast, utan att ha märkt att lillebror hade handen i mellan...) och som tröst fick han - bara han, hoppa på "heteka" säng (en äkta finsk säng, med ett fjädrande botten, som dagens trampoliner) och snart var smärtan och tårarna borta. Det var nog en och annan av oss barnen, som önskade att ha lämnat sina fingrar mellan dörren!

Några foton från min pappas barn- och ungdomsår, av mamma, av oss, min bror och jag, och av våra familjer.

Min pappa fick gåvan redan i går, då vi firade honom och han var mycket tagen... Han hade glömt att det fanns de där korten, så det var en trevlig och rörande överraskning för honom!