onsdag 31 augusti 2011

Smycken

När Kamomilla visade i sin blogg detta smycke från Amalias hem i Korpo, ville jag också ha ett likadant. Fotona föreställer min mamma och pappa.

Två damer kom här en gång fram till mig och beundrade smycket och frågade: jassåå, det är barnbarnen som fått pryda det där roliga smycket...??? Jag har inte på länge kännt mig sååå deppig! Jag vet att jag inte mera är en tonåring och att jag förvisso kunde vara mormor, men...SYNS DET SÅ TYDLIGT?

Ett annat smycke som jag köpt är Modo Mios, från Loviisan Aitta och jag lär likna kvinnan på bilden. Inte till utseendet - men till "lynnet"!?


Ett super användbart smycke! Man kan alltid, var som hellst och när som hellst, så där helt diskret, ta en titt om man t.ex har persilja mellan tänderna! Behändigt, eller hur?


Inga ormar de här inte! Nej, de är armband, gjorda av renskinn, renhorn och tenntråd. Från Lappland. Och handgjorda, förstås.


Jag fick dem av min man (läs: ids du betala de där två, för jag skall ha dem och de är så dyra)!



måndag 29 augusti 2011

Blandat

Mamma har redan länge haft den här söta broderings saxen hängade på toaletten, då jag kom på, att det är ju Eiffeltornet! Den är mycket gammal och otroligt vass.

Nu har jag den! En endaste en solros klarade sig undan mina plocka-ogräs-stunder och eftersom den nu hunnit så här lång, så får den vara i fred.


Och för all del, visst är den ståtlig.


Sablars ekorre, som gnagar på mitt älghorn!


"Nässlan" i trädet mår gott.



fredag 26 augusti 2011

Text på textil

Igen samma dilemma: måla eller inte måla? Dvs trycka text (nu) på kuddarna.

Köpte två billiga kuddfodral från Ikea och tyckte de såg så "sovkuddeaktiga" ut.

Så det var bara att blanda till färg (vanlig hobbyfärg, inte textilfärg, för som ni alla vet, får man en droppe målfärg på kläderna, så inte får man bort med annat än dynamit, så varför köpa dyr textilfärg...???). Sagt och gjort, schablonen fram.

Och så ser kudden ut nu.

Det blev plötsligt så mörkt (mulet) att jag måste tända lampan. Därav den dåliga bildkvaliten.

I morgon firar vi runt hela Östrsjön forneldarnas natt, så nu kan vi skicka varandra hälsningar med röken som stiger upp ur brasorna och driver iväg...!


Trevlig veckoslut, och en avslappnande FREDAG!


onsdag 24 augusti 2011

En katt, en spindel och tusentals myggor!

Den 22.8 skulle min morbror ha fyllt 61 år, men han dog tre månader tidigare, helt plötsligt. När mamma och jag var till hans grav för att "fira" hans födelsedag, kom en helt underlig katt emot oss! Den rent av slängde sig på oss, spann och hade sig. Jag är rädd för katter, men den här kunde jag ha stoppat i bilen och farit i väg med!


Uppe på sädbodsvinden såg jag den här typen, en korsspindel - och tycker inte om den heller.


Men väva kan den, i de underbaraste vackra mönster!


Jag har alltid skrytit med att varken myggor, knott eller andra bitande, stickande, blodsugande insekter skulle störa mig, inte. Och så, helt oförklarligt, har jag kroppen full!

Detta var bara början! Jag hade som bäst (=värst) benen så svarta av myggor, att man såg inte huden!!! Gud allena vet, hur jag såg ut dagen efter och hurudan klåda jag hade! Nu, när jag ser en mygga, får jag panik!




måndag 22 augusti 2011

Mona Lisa

Jag besökte ett loppis på söndagen och när jag såg detta "konstverk", tänkte jag, att hur kan någon ha köpt det där krimskramset? Och ett, tu, tre, står jag vid kassan, med krims kramset i handen!


Ramen är ju vacker, för sjutton! Rev bort tyget och superlånen där under, tvättade ramen,


och så var det bara att hitta en bild.




Det här var den enda jag hittade, men den passar ju bra! Inte vet jag var jag skall ha den och dingla, men när den nu var så billig (2€), så köpte jag den. DET är ju en bra orsak, att köpa saker!


Så hittade jag ännu en spegel till min "samling" och kunde inte låta bli den heller, för att den var så billig (10€ nja, billig, men jag har sett dyrare!)!


Flere stycken rymmer inte väggen.





fredag 19 augusti 2011

Två speglar

Hör av sig den, som jag tagit idén av! Jag minns inte vem av er bloggerskor det är, som har en hel vägg med vackra speglar!


Jag har bara två, två loppisfynd för inga pengar alls (nästan, alltså) och en liten väggstump. Speglarna hade redan en längre tid legat och dammat, då jag inte visste vart jag skulle sätta dem. Tills jag såg den där bloggen...


Facettslipningen tycker jag om i alla sortens speglar.


De här speglarnas kurviga former tilltalar mig speciellt.


Och graveringarna.




Så var det fredag IGEN och trots att jag jobbar på lördagen, så har jag fredagskänlsan ändå!



onsdag 17 augusti 2011

Den får mig på gott humör!

Nästan bakom knuten till där vi bor, står en sådan här bil parkerad! Tvättbjörnssvansarna i antennerna bevisar god kunskap i scoutfärdighet.


På takställningen har den en cykel (ifall man inte kommer fram med en så här stor 4-hjuling på alla ställen) och en alarmsiren för att varna omgivningen för all världens fara, som kan hota den enskilda individen i trafiken!


Eld och lågor, här kommer vi!


Och om man tar (alkohol), tar man det på ett franskt sätt, på kvällen och på ett spindelvävs tunt sätt! Det är riktigt uppskrivet på motorhuvet, om man inte annars kommer ihåg det!


Hur många gånger har inte var och en av oss råkat ut för samma förklaring; nog skulle jag annars bada, men det är så kallt och läskigt att VADA...Men, att hoppa från en brygga...




Man kan ju aldrig veta, när man vill hoppa och ta sig ett dopp?! Då har man i varje fall bryggan alltid på plats!



måndag 15 augusti 2011

Målat spegelglas

I något av årets Jeanne d`Arc Living-tidningar, fanns ett recept på hur man förvandlar nya speglar till att se gamla ut.

Nu skulle jag ta itu med utmaningen.

Ramarna fick en lite för lätt slipning.

Spraya först svart, sedan brun och till sist vit spraymålfärg, hit och dit i små fläckar.
Häll sedan aceton över fläckarna och låt torka. Jag gjorde det så många gånger, att acetonet tog slut, för inte ser resultatet äkta ut, inte!

Men, nu räcker det. Det får duga...


fredag 12 augusti 2011

Homemade

Jap! Utan någons hjälp, har jag helt själv "pysslat" ihop denna tallrikshylla. Kan ni "höra" ståltheten i texsten?


Sidorna klara. Se, så fin figur det blev över, då jag sågat de två sidobräden! Liknar en -50tals fågelfigur.


När delarna var ihopskruvade - och alla springor och skavanker var spacklade - sprymålade jag hyllan svart.


Och sedan vit, med vanlig möbelfärg, med pensel.


Till sist skruvade jag fast i hyllan några krokar, där jag får hänga dammsamlare på.


So, thats it.


Stora skärbrädan kommer från Korpo Amalias Hem och den lilla från Patis Pastella.
Festlig fredag, gott att äta, gott att dricka!