söndag 31 juli 2011

Söndagsloppis

Jag var på ett uteloppis som jag inte varit på i flere år och oh, så härlig stämning där var!
Äntligen hittade också jag sådana här igelkottar för blomsterarrangemang! Men det är väl ingen som använder dem till det ändamålet mera?


Allt det här, kostade 8€ tillsammans!


Visst är den liten, lilla saltskeden?!


onsdag 27 juli 2011

Bastukammaren

Stig in i bastukammaren.
Jag har varit på mina föräldrars sommarställe och fixat lite i deras bastukammare. Synd att jag inte kom ihåg att ta ett "före" foto.


Halvpanelen var mörkbetsad, nattygsbordet likaså. Kistan var obehandlad, men nu blev de vitmålade. Linneskåpet, stolen och fönsterkarmarna har jag målat tidigare, i en grågrön färg (som jag nappade från tapeten). Pigtittaren är ett loppisfynd.


Gardinerna sydde jag av gamla lakan.



Nattygsbordet kommer också från loppis.



Mattorna är nya - och mycket billiga: lite på 9€/st!



Det finns en del att inrdeda utomhus ännu, vid bastun. Det får bli till en annan gång. När det inte är så här obegripligt varmt...

lördag 23 juli 2011

Vem säger "nej" till ett par skridskor mitt i sommaren?

Uuuups så tiden går, mellan inläggen...
Jag var på landet här i veckan, till mina föräldrars stuga för att lite piffa upp bastukammaren. Förstås måste jag ta en tur till mitt favorit loppis, där ute på landet,



och där hittade jag ett nattygsbord för 19€ (som jag inte kom ihåg att ta bild på och som jag målade vitt - förstås). Skrillorna fick jag ta på köpet - för vem vill ha sådana där, urusla och urgamla?! VEM SOM HELST, tycker jag!





Det nästan svalkar i denna hetta, att bara se på dem.



När vi, min man och jag var på en liten promenad med hundarna, måste jag naturligtvis ta en titt till mitt hemliga sopställe. Där, på botten av en höööög container, låg denna fina svartmålade bricka.



Han vägrade dyka efter den, men gick med på att hålla mig om anklarna när jag dök ner. Att komma upp, var en annan femma, skall ni veta! Tror jag har tarmarna "ur led" och revbenen av.




Hem kom den i alla fall. Och svart får den förbli.




söndag 17 juli 2011

Altanen

Äntligen är vår nya altan något sånär färdig. Den till ära, köpte jag ett litet bordsparasoll a la Riviera Maison.



Det stora parasollet har sin förebild där på bordet.



"Sun deck" kallas den här delen av altanen och det är den enda platsen vi får njuta av kvälls solen på vår gård. Förr hade jag där en damm.


Från ett skroteri hittade jag de här härliga, tunga gjutjärns benen. Bordskivan gjorde min arbersgivares man åt mig - utan begäran!




Kastrullen fick jag på köpet och den var så passlig för mina petunior.



På samma skroteribesök, hittade jag sex stycken café stolar till priset av 5€ styck. Så det var klart, att dem skulle jag ha. Fula som stryk, men med vit målfärg blev de mycket drägligare.


Jag har spraymålat tre stolar och använt två flaskor sprayfärg. Ändå är de fortfarande gröna! Målfärgen färgade nog mina näsborrar, gräsmattan och allt där i kring vita, men stolarna är fortfarande halvgrön-vita! Så jag tror att de tre övriga stolaran blir färdiga först i nästa sommar...



Wow! Något som JAG har sått, har slagit rot och t.o.m börjat blomma!



Krasse, heter den väl?




fredag 8 juli 2011

Sköna sepia

På min lediga dag åkte jag till ett loppis, där jag påträffade de här gamla blaskorna. Jag föll för sepiafärgen, som genomgår hela tidningen. Fin färg, tycker jag. Vad jag skall använda dem till, vet jag inte nu, vid skrivandets stund...


Lakanet är inte så speciellt, men när de var så billigt, så måste man ju köpa det.


Min väninna hittade en låda med mitt födelsedatum på (just så, nu är det deklamerat). Jag satte små hjul under och i lådan förvaras sittdynorna från balkongstolarna.




"Uuuh, var det här som stanken kom ifrån...??? Fotsvett..."!


Jag beklagar Venni.



måndag 4 juli 2011

Madonnaskåp

En inspirerande hög med bräden fick fart på mig. Och idèn fick jag av Anna Örnberg, från boken "Inred ute och inne".


Här bakom bänken, mot det stora trädet, fick det bli. Tycker ni att det är snett? Ne-ej! Jag hade bara kameran lite slarvigt i handen ;)



Jag är inte det minsta ambitiös. Huvudsaken är, att det blir snabbt färdigt. Men, det tycker jag inte om, att det SYNS.


Bl.a en "krona" jag gjort någongång, fick fylla hyllan.


Hoppas inte folk tror att jag har en ortodox grav på gården. Den ser så ut - på något sätt...?



Sedan lite blommor (att graveffekten stärks...). Och så är det FÖR ljust att fota! Ja, med mina fotograferings kunskaper kan det faktist vara så. För ljust!



lördag 2 juli 2011

En ny erövring

Jag är så såld för mitt nya "hobby", att jag kunde sluta arbeta, inreda, ja t.o.m sluta äta, bara jag skulle få hålla på med GLASGRAVERING!

Tänk så mycket roligare, att ge en gåva som har någonslags kontakt med "hand made"!






En olivoljeflaska; tvätta bort etiketten (ifall inte den är alltför fin) och gravera flaskan. Eller gå på loppis och fynda billiga glasföremål och gravera, gravera. Det skall jag göra, för att pröva mig fram till något.







De här snapsglasen var det alldra första jag prövade på, men alla sprack - nästa dag! Det lär bero på att det är färgat glas. Klara glas sprack inte. Jag har flere slipstift, men jag har använt/provat ännu bara två...




Flaskan var mitt andra provstycke. Tänk, att ta bilder och monogram från datorn och gravera efter dem!!! Vilka möjligheter!?!



Tyvärr måste jag nog åka till jobbet nu, så jag har pengar att köpa ens de där loppisglasen...